Virtuaali­voima­laitos­palvelu käynnistyi Sellon kauppakeskuksesta

Kauppakeskus Sello toimii jo aktiivisesti energiamarkkinoilla. Se on ensimmäinen merkittävä kiinteistökokonaisuus, joka osallistuu Fingridin tarjoamille Suomen reservimarkkinoille.

Kiinteistö tekee automaattisesti päätöksiä energian ostamisesta, varastoinnista ja varastojen purusta markkinoiden tarpeen mukaisesti. Kauppakeskus Selloon toteutettu virtuaalivoimalaitosratkaisu on kasvanut merkittäväksi, uudeksi liiketoimintamalliksi, josta muutkin suomalaiset kiinteistöt hyötyvät.

”Tämä edistyksellinen hanke näyttää suuntaa, miten kauppakeskukset voivat olla mukana ilmastotalkoissa ja tehdä työtä ympäristön ja samalla koko yhteiskunnan hyväksi. Hankkeen ratkaisuissa huomioidaan myös asiakasviihtyisyys ja vuokralaisten hyvät toimintaedellytykset”, sanoo toimitusjohtaja Matti Karlsson Kauppakeskus Sellosta.

”Kauppakeskukseen on asennettu talotekniikan ja digitalisaatioratkaisujen lisäksi aurinkoenergiajärjestelmä. Ratkaisuun sisältyy myös sähköautojen latauspaikkoja. Siemensin älykäs energia-alusta mahdollistaa Sellossa uusien palveluiden käyttöönottamisen.”
-Anssi Laaksonen, Siemens Osakeyhtiö